Er du træt af, at lyden fra din bærbare ikke er god, når du ligger i sengen og streamer? Tynger det dig, når du har vennerne på besøg til rødvin fredag aften, og du ikke kan overdøve naboens forfærdelige technomusik med jeres stille jazz? Eller synes du bare, det er rart, at lyden omkring dig er god?

Der kan være mange grunde til, du vil opgradere lyden i dit hjem. Og når man først har besluttet sig for, den ikke er god nok, som den er, kan det være svært at høre andet end støj. Gode højtalere kan være dyre, og hvis det bare skal være nu, kan du overveje et Mobillån for at få gjort noget ved det.

Hvilke højtalere passer til dig?

Teknologien er i bragende udvikling, og det gælder også højtalere. Der findes et hav af forskellige typer, former og farver. For højtalere er for mange ikke kun lyd længere, det er også blevet en form for udsmykning til hjemmet.

Dog er det stadig en afvejning, hvor vigtigt udseendet på højtalerne er for dig. Prisen er typisk udtryk for kvalitet, men du kan også risikere at betale mere for et bestemt brand eller design.

Det væsentligste er dog, at du finder den type højtalere, der passer til dig. De mest populære typer er:

  • Bluetooth og Wi-Fi højtalere: de er smarte, fordi du ikke behøver have lydkilden tilsluttet med ledning. Du kan for eksempel spille musik, mens du har din telefon på dig. Mange producenter tilbyder også højtalere, du kan koble sammen og på den måde formere lyden eller sprede den i flere rum.
  • Trådløse og bærbare højtalere: kan særligt bruges til at tage med ud på altanen eller i haven om sommeren. Mange er vandtætte og holder til en tur på stranden, poolen eller badeværelset uden problemer.
  • Højtalere med AUX-stik: er nok den mest traditionelle type højtaler. Hvis du skal have en hård bas til nogle gode fester, er det formegentlig i denne type, du kan finde den bedste og højeste lyd til at spille rummet op og overdøve snakken.