Du er nødt til at få mere søvn, hvis du vil have det bedst i løbet af dagen. Men hvordan kan du få bedre søvn? Der er et par enkle tricks, som du kan følge, der understøttes af videnskaben. Hvis du vil falde i søvn hurtigere, skal du sørge for, at dit soveværelse er en søvnoase, fri for distraktioner. Nedenfor er nogle tips, som du kan følge for at få mere kvalitetssøvn om natten. Hvis du leder efter en måde at forbedre din søvn på, skal du læse videre for at finde de bedste måder at gøre dit soveværelse mere afslappende og befordrende for at sove.

En god nats søvn afhænger af en række faktorer, såsom arbejde og familieforpligtelser. At holde din vågne tid konsekvent kan hjælpe dig med at sove mere godt om natten. Stå heller ikke for tidligt op. Jo tidligere du står op, jo mere sandsynligt er det, at du falder i søvn. På samme måde skal du ikke være oppe sent i weekenden. Hvis du har et bestemt tidspunkt til at vågne op, skal du stå tidligt op og starte din dag. At have en ensartet sengetid kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og forblive i søvn længere.

En anden vigtig faktor, der påvirker søvnkvaliteten, er alder. En undersøgelse foretaget af American Academy of Sleep Medicine viste, at 20 procent af de voksne i USA rapporterede at have problemer med at sove under pandemien. Ti måneder senere viste den samme undersøgelse, at næsten halvdelen af respondenterne stadig rapporterede mangel på kvalitetssøvn som følge af pandemien – læs gerne mere her sleepzone.dk. At tage skridt til at forhindre dette kan gøre nattesøvnen sjovere og mere produktiv. Ved at undgå alkohol og rygning kan du forbedre din søvnkvalitet.

Dit helbred er vigtigt – at få nok søvn kan forbedre dit humør og forbedre din koncentration. Mangel på søvn kan også forårsage hormonelle ubalancer, der regulerer vægten. Søvnmangel kan også øge risikoen for diabetes, åreforkalkning og nogle former for kræft. Ifølge Stuart F. Quan, klinisk direktør for Brigham and Women’s Hospital i Boston, Massachusetts, er den rigtige mængde søvn afgørende for, at dagtimerne fungerer. At få syv timers søvn om natten kan forbedre dit humør, forhindre dig i at føle dig træt i løbet af dagen og forhindre din hjerne i at lagre lagret energi.

Undersøgelser har vist, at personer, der er kronisk fattige sovende, er mere tilbøjelige til at udvikle kræft end dem, der får nok søvn. Disse mennesker kan omfatte langdistance-stewardesser og skifteholdsarbejdere. Forskere fortsætter med at lære mere om forholdet mellem søvn og kræft. Og den gode nyhed for folk, der ønsker bedre søvn, er, at det ikke er for sent. Der er mange trin, du kan tage for at forbedre din søvn. Så hvad venter du på? Bedre søvn er lige rundt om hjørnet.

Improving Sleep: A Guide to a Better Night’s Rest fra Harvard Medical School er en gratis gave til sine besøgende. Ud over at give sunde livsstilstips og information om at spise en sund kost, indeholder webstedet også nyttige tip til, hvordan du styrer din vægt, bekæmper betændelse, forbedrer din kognitive sundhed og meget mere. De seneste resultater inden for forebyggende medicin og kost dækker også smertelindring og kolesterolhåndtering. Så hvis du ønsker at forbedre din søvnkvalitet, er denne bog et godt sted at starte.