For de første fire til seks måneder af dit barns liv består hans eller hendes kost udelukkende af mælk, enten fra bryst eller flaske. Når det drejer sig tid til at begynde at fodre din baby fast føde, mange eksperter giver modstridende råd om hvad de rette former for mad til at fodre din baby. Nogle af disse eksperter er selvfølgelig, lige i din egen familie. Bedstemor, tante Bessie, din søster, og andre vil alle ønsker at hjælpe dig ud ved at fortælle dig, hvad der er bedst. Hvad de ikke kan forstå, er, at anbefalingerne kan være ændret, siden de var mor til en ny baby.

Dr. Ronald Kleinman, chef for pædiatrisk gastroenterologi og ernæring på Massachusetts General Hospital, minder om ernæringsmæssige retningslinjer, der er meget forskellige fra nutidens anbefalinger. “Flere generationer siden, læger var ganske dogmatiske ved fastlæggelsen af rækkefølgen af hvad kom først, næste, og næste. For eksempel, børnelæge vil sige, ‘ først, ris korn. Derefter, ærter. Derefter, indføre en gul vegetabilsk.» Der var ikke nogen rim eller grund til at denne dogmatisme.”

Dog uden at strenge retningslinje er det let for forældre at være forvirret over, hvilken strategi at tage. Hvilken type af fødevarer er bedst at starte med? Hvor meget skal mit barn spiser hver dag? Hvilke typer af fødevarer er dårlige eller skadelige for min baby? Hvad hvis han er allergisk over for noget jeg fodre ham? Der er også en masse myter at forvirre dig endnu mere.

Lad os udforske nogle myter og fakta om dit barns kost;

Myte: Den første mad, der er fodret med din baby skal være ris korn. Ris korn er et godt sted at starte, men ikke den eneste potentielle første mad du fodrer din baby. Næsten alle bløde, allergivenlige fødevarer kan fodres til din baby som deres første mad. Sød kartoffelmos og æblemos er to eksempler.

Myte: Du bør ikke foder din baby kød som en første måltid. Så længe maden er blød eller mosede og er allergivenlige, bør din baby kunne spise den.

Kendsgerning: Du skal tillade nogen tid efter hver ny mad du indføre for at se, hvis det forårsager en allergisk reaktion i din baby. Fødevareallergi kan fremkalde reaktioner varierer i sværhedsgrad fra mild til alvorlig, herunder anafylaktisk shock. American Academy of Allergy, astma og Immunologi (AAAAI) rapporterer imidlertid, at kun otte procent af børn under seks har negative reaktioner på fødevarer, der indtages, og at kun to til fem procent har bekræftet fødevareallergi. Folk forveksler ofte reaktioner over for fødevarer med fødevareallergi. For eksempel, hvis et barn har en mave bug, kan han være laktose intolerante for en uge. Der er en negativ reaktion, men ikke en allergi. “Der er et væld af negative reaktioner på fødevarer, og allergi er en delmængde af dem,” siger Dr. Kleinman.

Kendsgerning; Din baby har en højere chance for at blive allergisk over for visse fødevarer, der er mere end andre, såsom jordnøddesmør, jordnødder, æggehvider, skaldyr, fisk og TRÆNØDDER som valnødder og cashewnødder. Hvis din familie er udsat for fødevareallergi skal du vente, indtil dit barn er fyldt tre år før at indføre dem til disse fødevarer. Selv om din familie ikke er tilbøjelige til fødevareallergi, er der ingen grund til at starte din baby på jordnødder før alder tre.

Myte; Hvis en baby nægter en mad et par gange, det betyder, at hun ikke kan lide den. “Der er en masse god forskning at vise, at børn er notorisk stædig om nye fødevarer,” siger Dr. Kleinman. Det er ofte nødvendigt at indføre den ubehagelige mad flere gange.

LeAnn Birch, leder af Institut for menneskelig udvikling og familie undersøgelser på Penn State, offentliggjort en undersøgelse af mad præferencer hos børn. I det fandt hun, at forældre skal præsentere en fødevare seks til otte gange før en baby vil acceptere den. Tving det, men giv ikke op nemt, enten. Du virkelig vide mere om næringsstoffer, vitaminer og kalorier end dit barn gør, og han regner du at fremture.

Kendsgerning; Som dit barn begynder at spise fast føde deres motoriske færdigheder vil blive mere effektive og de vil kunne begynde at fodre sig selv. Hvis du ønsker at fremskynde processen med, starter ud ved at tilbyde din baby finger fødevarer efter har de været på fast føde for en stund, såsom stykker ristet havre brød, små stykker af godt kogt sød kartoffel, banan skiver eller små bidder af avocado.

Myte; Kommercielle babymad er at foretrække frem for tabel mad. Forældre har en tendens til at tro, at der er noget særligt om kommercielt gjort babymad. Det er en myte; faktisk de fleste af de regelmæssige mad på bordet hver nat er nok bare fint for dit barn at spise. Af purere mad i en blender til din baby, styre du præcis, hvad dit barn spiser. “Ingen af baby fødevareproducenter har fundet for at være helt ærlig eller nøjagtigt om, hvad deres produkter,” advarer Dr. Charles Shubin, direktør for Pædiatri på Mercy Medical Center og assisterende Professor i Pædiatri ved The Johns Hopkins University i Baltimore.

Kendsgerning; Du skal være ekstra forsigtig, når du forbereder fødevarer til spædbørn og små børn. Øve god hygiejne. Vask dine hænder, skrub skåle og redskaber grundigt, holde maden varm eller kold som anført og tilberede maden grundigt. Sørg for at holde de dele, du fodrer din baby er lille nok for dem at fordøje. Frugt skal være stuvet og anspændt til en cremet konsistens at starte ud med, så du kan gå videre til chunky, så bid mellemstore stykker som du fremskridt.

Myte; Forældre bør kun tilbyde en lille sorter af kedelig fødevarer. Når din baby er 6 måneder gammel er det okay at indføre fødevarer har mere smag. Huske, hvad du nød, mens du var gravid kan have givet barnet til en smag for det så godt. Babyer lærer smag præferencer fra den voksne fodring baby.

Myte; Det betyder ikke noget, hvad jeg spiser, så længe min baby spiser sundt. Babyer og børn lære ved eksempel. Hvis alt hvad du spiser er stegt kylling og is, vil de kun spiser stegt kylling og is. Hvis du ikke ønsker dit barn at være overvægtige, statuere et eksempel og spise sundt, så de vil lære at spise sundt.