Sommer og ferie kalder på, at man tager ud og laver aktiviteter. Specielt hvis du er forældre i en børnefamilie, kan der være forventninger fra dine børn om, at man kommer ud og laver nogle ting. Mulighederne er mange, men det kan alligevel være svært altid lige at vide, hvad man skal planlægge.

Sommerferien er selvfølgelig altid et oplagt tidspunkt at tage ud og rejse på, fordi man formegentlig har længere sammenhængende ferie, end man ellers har. Det er også i høj kurs at tage i sommerhus herhjemme i Danmark. Både fordi det danske sommervejr gennemgår en varmere udvikling, og så er det en let måde at komme ned i gear på. At være i naturskønne omgivelser med lyden af bølgebrus og fuglekvidren fra trætoppene.

Dog kan både rejser og sommerhusture for mange være et stort indhug i budgettet. Hvis det er en udfordring for dig at holde sommerferieøkonomien under kontrol, men du gerne vil være i stand til at tilbyde dine børn en aktivitetsrig sommerferie, kan du læse mere om forskellige lån her.

Inspiration til 1-dagsakvititeter

Det kan være, du af en eller anden grund ikke har kapacitet til at tage familien med på en længere sommerferie, men stadig gerne vil tilbyde sjove sommeraktiviteter til børnene. Her kommer forslag til aktiviteter, der kun optager én dag:

  • Rulleskøjteløb: er en god måde både at få frisk luft og motion på. Mange børn synes, det er rigtig sjovt at få hjul på fødderne og rulle afsted. Det kan ovenikøbet være, der er et areal nær jeres hjem, hvor dine børn kan få lov at tage hen og stå på rulleskøjter selv, hvis kedsomheden melder sig.
  • Udflugter: kan gå til både zoologiske haver eller forlystelsesparker. Det er en oplagt måde at få brændt noget af børnenes krudt af. De vil med garanti elske at komme tæt på dyrene eller lade adrenalinen pumpe i vilde forlystelser.
  • Skattejagt eller stjerneløb i lokalområdet: kan holde børn beskæftiget. Måske kan du alliere dig med andre forældre i nærheden af dig, som også er derhjemme i sommerferien. På den måde kan børnene komme ud i større grupper og lede efter skatten eller løse de opgaver, der bliver stillet på vejen.
  • Strandtur: på de varme dage. I Danmark er kysten let tilgængelig de fleste steder, og dine børn vil elske at plaske rundt i bølgen blå dagen lang.